Bugün Türkiye’de bir iç savaş yaşanıyor… Bilmiyorum bunun aksini söyleyebilecek insanlarımız var mı?

Biliyorum ki var.

Yalsın bu iç savaş Kürt'lerel Türkler arasında değil... Kürt'leri kullanan dış güçlerin beslediği, Ak Parti iktidarı döneminde güç kazanan bölücü terör örgütü PKK arasında...

Ah Türkiyem vah Türkiyem…


Bu ülkeyi yönetenlerin gelecek ile ilgili görüş ve ön görülerinin ne kadar dar olduğu bugün yaşananlarla ortaya çıktı. Oysa bugün gelinen noktayı Ak Parti iktidarı terör örgütü PKK ile masaya oturduğunda, gizli yürüttükleri Oslo görüşmeleri ifşaa olduğunda ön görülerime dayalı olarak yazmıştım.

Sadece benim ön görülerim değil, çok sayıda aydın vatandaş bu şüphelerini ve ön görülerini sosyal medyada ve değişik mecralarda dile getirmişti.
Ancak Türkiye bölücü terör örgütüyle sanki karşısında bir devlet varmış gibi masaya oturdu. Bu işin başındaki isimde ne yazık ki bu ülkeye

TSK terör mahkumu, PKK terör listesinden çıktı

Cumhurbaşkanı olmuş Tayyip Erdoğan…

Bu gün Cumhurbaşkanımız olan Tayyip Erdoğan yaşanan terör olaylarının ardından “terör örgütü ‘Açılım Süreci’nde silah yığına yaptılar” diyor.
Cumhurbaşkanı ülkemizin 1 numaralı makamıdır. Yani devletin tepesidir.

Şimdi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın böyle bir sözü söylemesini nasıl değerlendiriyor bu millet merak ediyorum. Sen ‘açılım süreci’ diye terör örgütü ile masaya oturacaksın, devletin tüm imkânlarını onların gönlünü kazanmak için bölgeye kaydıracaksın, devletin polisine askerine silah bıraktıracaksın… Polis asker kendilerine terör örgütü elemanları tarafından silah çekildiğinde ‘Aman açılım sürecine zarar gelmesin’ diye ses çıkartmayacak...

Güçlü devlet teröristlerle pazarlık yapmaz!..

Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerimizde terör örgütü ve yandaşları adeta özerklik ilan ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesinin temellerini atacaklar…

Bütün bunlar bu devleti 13 yıldır tek başına güçlü iktidarlarıyla yöneten Ak Parti iktidarı döneminde oluyor.

Hele ki Tunceli’de terör örgütü elemanlarının yol keserek vatandaşlara kimlik sorgusu yaptığı bir görüntü var…

18 Ağustosta yaşanan bir olay… Çok eski değil. Bu olayların devam ettiği bir noktada terör örgütü elemanlarının bu kadar rahat bir şekilde yol kesip, uzun namlulu silahlarla yolu kesip vatandaşla kurdukları diyalog çok dikkat çekici.

Başımıza ne geldiyse 'Aldatılmaktan' geldi

Bir kere teröristlerin birileri gelir burayı basar mı gibi bir endişesi yok.

Bunu bu devletin başındakiler, Başka Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu görmüyor mu?

Bu ülke bu hale gelene kadar bu devleti yönetenler neredeydi?

Terör örgütleri devletin her noktasına bu kadar silah yığınağı yaparken, bu ülkenin istihbarat görevlileri neredeydi…

Peki, bu kadar yaşananların ardından, bu kadar silah yığınaklarının yapılmasını görmeyen devlet görevlileri hakkında nasıl bir işlem yapıldı, nasıl bir işlem yapılacak. İşlem yapılması için iktidar mı değişmesi lazım.

Devlet teröre yardım eder mi?

Çok gariptir, bu sürecin mimarı Ak Parti iktidardan düşene kadar bir şey yok… 7 Haziran’dan sonra bir Suruç olayı yaşıyoruz… Görüntü de PKK ile ilgili değil ama o tezgâhla ortalık karışıyor.

Karanlık eller, Türkiye üzerinde iktidarlarını(!) sürdürebilmek için düğmeye basıyor.

Ve Türkiye’de bir iç savaş… Evet, şu anda yaşanan bir iç savaştır. Çünkü bölücü terör örgütü, artık dağda değil… Şehirlerde de güvenlik güçleriyle adeta çatışıyor… İşte Ak Parti’nin açılım sürecinin ortaya getirdiği bir gerçek bu.

Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi terör örgütü her yerde silah depoladı.

Bugün Türkiye’de yaşananların Suriye’de yaşananlar arasında bir fark yoktur.

Türkiye’ye dışarıdan bakıldığında görüntü tam bir iç savaş. Doğuda olmayanlar bunu belki görmeyebilirler ancak, bugün sokağa çıkma yasağı kaldırılan Cizre’den gelen fotoğraflar ve görüntüler her şeyi ortaya koyuyor…

Artık bu ülke insanlarının dil din, mezhep, Türk, Kürt, Ermeni, Rum, Laz gibi bir birlerini öteleyen tavırları bırakıp kardeşçe bir birine sarılması lazım. Yaşanacak bu kavgaların kimseye faydası olmaz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmesine bu ülkenin insanları müsaade etmez. Ülkem için savaşsa savaşırım… Ancak bugünkü önümüze konulan bir savaş değil, kardeşi kardeşe düşürme politikası. İktidar kavgası… Bu kavga kimseye yaramaz… O bölgemizdeki masum insanlarımıza küçücük yavrulara üzülüyorum….

Onların da Türkiye’nin her yanına dağılan, Avrupa yollarına düşen Suriyeliler gibi olmasına istemiyorum.

Onun için herkes aklını başına alsın… Özellikle PKK’yı bu kadar şımartıp büyütenler!