Darbe enflasyonu yaşanan ülkemizde hep birlikte gördük ki, 17 Aralıkta hükümete karşı yapılan darbe planları ortaya çıktı.

                İktidarı görevden uzaklaştırmak için bazı muhalefet partileri ile iş birliği içerisine giren, geçmişteki hükümetlerde görev alanlarla, paralel yapıların ve devlet kurumlarının bir kesimiyle birlikte darbe içerisinde oldukları ortaya çıktı.

                AK Partinin 30 Mart seçimlerinden güçlü çıkacağını gören darbe koalisyonu, tertiplediği darbe hazırlığının uygulamaya konulması için,  işbirlikçileri bir kısım medya kuruluşlarınca, iftira ve karalama kampanyası ile hükümetin sözde yolsuzluk yaptığı kamuoyuna dillendirildi. Darbe koalisyonu, iktidarın görevinden uzaklaştırılmasını gerçekleştirmek için kendilerine uyum sağlayan yargı eliyle yapılmasını tertipledi.

                Kendisine yapılan darbe girişimleri konusunda deneyim sahibi olan hükümet, bu girişimleri etkisizleştirse de darbe komisyonu pes etmeden faaliyetlerini sürdürmektedir. Darbeci koalisyonu tarafından bir kısım kamu kurumları kuşatma altındadır.

                Darbe koalisyonunun, dönüşümü olmayan çatışma ortamını sürdürmekte kararlı oldukları görünüyor. Darbe koalisyonu taraftarları, iş dünyasının baskıcı açıklamaları, yandaş medya söylemleri ve en önemlisi de ekonomik istikrarı bozma teşebbüsleri darbe sürecinin devam ettiğinin kanıtıdır.

                Merkez Bankasının ihtiyaç talebini karşılaması için piyasaya sunduğu dövizin darbe koalisyonu tarafından anında toplanması, yine Merkez Bankasının faiz oranlarını yükseltmesine rağmen piyasalara olumsuz yansımasının nedeni krizden nemalanan kesimlerin desteği olmuştur.

                Ülkenin geleceği, demokrasinin kalıcı olması, millet iradesinin tecellisi için Büyük Türk Milleti bu oyuna gelme ve oyunu boz.