İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Türk Kalp Vakfı tarafından “12. Dünya Kalp Günü” etkinlikleri Taksim Meydanında yapılan gösteriler ile kutlandı.

12. Dünya Kalp Günü etkinliklerinde açılış konuşması yapan Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayriye Midillioğlu; “Dünyada bir numaralı ölüm sebebi olan kalp hastalıklarının önüne geçmek istiyoruz. Kalp hastalıklardan bir tanesi kalp damar hastalığıdır. Bunu oluşturan ilk neden de tütün mamulleri yani sigara kullanımıdır. O nedenle diyorum ki, lütfen sigara içenler sigarayı bıraksın."dedi.

Açılış konuşmasının ardında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık alanında yaptığı hizmetleri anlatan İBB Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürü Uzman Dr. Ömer Akçağıl; “Her zaman sağlık konusunda İstanbul halkının yanındayız. İstanbul halkının yaşam kalitesini arttırmak amacıyla koruyucu, önleyici, tedavi ve rehabilite edici sağlık ve sosyal hizmetler sunuyoruz.” Dedi.



Etkinlik kapsamında İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü Çocuk Meclisi öğrencileri “Kalp Sağlığı ve Kalp Sevgisi” temalarında gerçekleştirdiği kalp şeklindeki resim ve ebrularla renkli görüntüler oluşturdu.

Tuzla zihinsel özürlü öğrencilerden oluşan Folklor Ekibi yaptığı gösteri ile herkesin beğenisini kazandı.

12. Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında İstanbullular ve turistler unutulmaz bir gün yaşadı. Radyo D DJ performansı, İBB Kent Orkestrası Konseri ve Mehteran Takımı gösterileri etkinliğe renk kattı.

Program sonunda 12. Dünya Kalp Günü etkinliklerine katılan ve emeği geçenlere Plaket ve çiçek takdim edildi.